четвртак, 20. фебруар 2014.

Bolero

Pre dve godine sam počela plesti sebi crni bolero. Vunicu sam nasledila od muževljeve bake (Teteks-Venera), pre tog projekta od te vunice sam isplela dve kape i čarape za folklor za moju ćerku. Kape ste već videli, ali evo ponovo, to je bio tek početak moje pletačke karijere. :-)Da se vratim na započetu priču. Nemojte misliti da sam lenja i da pletem bolero dve godine, nije tako, nestalo mi je vunice za desetak redova da ga završim, i to tako stoji duži vremenski period.
Vunicu sam tražila svuda po internetu, po raznim radnjama, ima Venere, ali nema crne, i tako moj bolero čeka da se završi, čeka na ostatak vune. Pa sam danas odlučila da razvalim jednu kapu, da bih ga završila, teška srca to radim, ali šta ću nemam izbora. 0Bolje jedna kapa nego ceo bolero.
Čarape, izgledaju ovako, nisam ih ja plela, već baka od ćerkine drugarice. Kao što sam već rekla ,to tek treba da naučim, ali nikako da dodje na red.


A bolero, evo i njega, jadničak izgužvao se u kesi u ormani. Krenula sam da ga oivičim svetlo zalenom vunom, ali mislim da ću to skinuti. Videćete kada bude gotov, tada će biti u drugačijem svetlu, opran,oplegan i nosiv. :-)


Rukav nezavršen, visi preko njega, ali još uvek nisam na čisto koje kape da se odreknem.

Do sledećeg posta
             Jadranka