четвртак, 30. јануар 2014.

Pletene kape

Sinoć sam vam pokazala svoje heklane kape, a večeras ću pletene. Naučila sam da pletem sa šest godina, to su bili odevni predmeti za moju lutku Ivanu, koju i dan danas čuvam u kući mojih roditelja. Uz maminu pomoć sam spajala delove garderobe za moju Ivanu. Čak sam u srednjoj školi poželela da ispletem sebi džemper ,boje su bile predivne, sav je bio šaren, ostaci mamine vunice. Nisam dala mami da mi pomaže, pa je takav i bio ishod, džemper je bio previše uzak, ali i takav mi se svideo, ali sam ga odenula samo jednom. Kada sam prošlog leta sređivala mamine ormane videla sam da ga nema, nisam pitala mamu gde je nestao moj džemper, ali moraću razrešiti tu misteriju.
I tako sam ja zapostavila pletenje, kada sam dobila svoje prvo dete poželela sam da joj ispletem šal za njenu prvu Novu godinu. I uspela sam isplela sam narandžasti šal, a onda su usledile kape jedna za drugom,  koje sam sama naučila da pletem.
Evo nekih od njih.
Šarena kapa, koju je moja ćerka poklonila svojoj drugarici. Model ove kape sam pronasla u Blic zeni (casopis), mustra je bila cik-cak, ali kako to nisam umela da uradim moja kapa je ispala ovakva.
Crna kapa, sa našivenim šljokicama na obodu.
Jos jedna sarena kapa, opheklana po obodu.
Crno-bela kapa. Kapa je izradjena po narudzbini.

Crna kapa sa našivenim šljokicama.
Roze kapa.
Narandžasta kapa.
Roze kapa za novorodjenu bebu.
Moja kapa.

Bela kapa sa narandžastim detaljima.
Bela kapa sa pomponom.
Bela kapa za bebe.
Bela kapa.
Zelena kapa, sa nasivenim cveticem.
Crvena kapa.

Crveno-bela kapa,kombinacija heklanje i pletenje.
Žuta kapa.
Tirkizna kapa.
Braon kapa,kombinacija heklanje i pletenje.
Nadam se da ce u buducem vremenu biti jos pletenih kapa, pa cu napraviti jos jedan post, sa izlozenim pletenim kapama.

Do sledećeg posta
         Jadranka