недеља, 15. јун 2014.

Cvece,heklanje i životinje

Proslo je puno vremena od kako" Nisam nista radila u ruke", sto bi rekao nas narod.Pa mi se dosadilo vise, tražeci inspiraciju citajuci druge blogove, dosla sam na ideju da isheklam jedan prsluk,isti je kao i taj, samo sto su boje drugacije, ali sareno je sareno.Odusevila sam njim,vremena ce trebati dosta, na kraju krajeva, sve sto se zapocne, to se i zavrsi, mada istina je da imam dva nezavrsena rada.I to jedan heklani prekrivac ili prostirka, sta ce od toga biti videcemo.I kapa za mog muža, jednu je dobio, a sada hoce neku tanju. Svima pogodim kapu, a njemu sam parala nekoliko puta dok nisam pogodila, tako je i sa ovom, opet cu se koristiti naradnom izrekom, "Nema za Marka kapa".
Evo kako izgleda prethodna kapa za mog supruga.


Da se vratimo sadašnjem projektu.

Svi konci koje koristim, i koje cu koristiti, prsluk se radi u krug, bice to jedan ogroman krug.

A ja tek dovde stigla.

Meni se dopada, nadam se dacu ovog puta uraditi nesto, jako lepo.
Ovih dana sam još naheklavala neke cvetice na komsinicine stvari koje je upropastila farbom za kosu.To me je podstaklo da krenem sa novim radom, jer kako znate olenjila sam se zbog renoviranja kuce.
Ja ne bih bila ja da vam sve to ne bi uslikala ili docarala fotografijom.


A moje dvorište, pa tu se cvece polako rascvetava, razne životinjice se mogu videti, proslog puta ste videli žabu, a sada ostatak, mojih stanara.


Pužici njih ima na sve strane, svake godine su po cvecu, pa ih moja kcerka sa svojom drugaricom stalno prikuplja, jednom je tu koficu unela u kucu, pa su se u toku noci razbežali na sve strane.
Kornjaca, deca su se odusevila, kada su je videla, cak smo i smuka vidli pre neki dan, ali njega nisam uslikala,jer mi je grozan i ljigav, a i plasim ga se.
Pcelica je došla da nabere meda.

Sve ono sto je bilo u pupoljicima, rascvetalo se. Mislim od prethodnog posta.

Nasa maca, ona ima i prinovu, jednu slatku curicu, koju su deca danas otkrila, i ceo dan je bila u kuci, cak je moja cerka rekla da joj je velika macka zahvalila, jer joj je pricuvala dete.

Ona tako slatko spava i prede.

Mali cici(grebucka) u mom zagrljaju.

Do sledeceg posta
              
           Jadranka