петак, 20. децембар 2013.

Cvetici

Volim da pravim cvetiće, ali nisam ih uslikala sve, dok sam prošle godine čitala razne blogove, nisam ni znala da ću jednog dana imati svoj. Ruku na srce početnički jeste, ali sve se da naučiti. No da se vratim na cvetiće, dosta sam ih isheklala, ali ih nisam fotografisala, jer mi ta ideja nije dolazila na um. Mislila sam da je to samo za mene, da to neću deliti ni sa kim, ipak imam nekoliko cvetića koje ću vam pokazati.
Ove cvetiće sam prvi put ugledala u jednom od brojeva "Praktike", odmah su mi zapali za oko. Uporno sam pokušavala da shvatim na koji način su izradjeni, nisam uspela, ali mi je muž pritekao u pomoć. Odmah je uvideo da cvetovi nisu, ni heklani, ni pleteni, uzeo je stvar u svoje ruke(burgiju i ostale alate) i napravio mi kalup za cvetove. Prva dva cveta koje vidite na prvoj fotografiji, on je napravio, pa je posle mene naučio da ih pravim.


Ove cvetiće sam isheklala pre neki dan za šal, koji je bio u najavi završen je i biće fotografisan, ovih dana. A šal ide uz kapu Pahuljicu, pogledajte ovde. Cvetiće sam morala da fotkam, jer su me podsetili na pahulje, idu mi nekako uz ovo zimsko vreme i predstojeće praznike.

U skorije vreme sam plela crvenu kapu, pa sam uslikala i cvetić za nju.
Evo jednog velikog cveta sa okovratnika, taj veliki cvet sam naučila da heklam na youtubu.
Bilo ih je još,što ne znači da ih neće biti,pa ću ih podeliti sa vama.
  Do sledećeg posta 
       
Jadranka